Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 27 augustus 2020 @ 19:17 door Casper1972 , 169 keer bekeken

Gargamel


 

Gargamel is een boosaardige tovenaar en de aartsvijand van (bijna) elke Smurf. Hij haat de Smurfen en probeert ze met gemene trucs in de val te lokken. Hij wil de Smurfen soms eten, soms heeft hij er 6 nodig om in goud te veranderen, of hij wil wraak op ze nemen en ze vernietigen.

Hij heeft de Smurfin gemaakt om de Smurfen last te bezorgen, maar die werd gelukkig goedaardig gemaakt door Grote Smurf. Gargamel probeert de Smurfen vaak te vangen met zijn kat Azraël, en in de latere tekenfilms met de tovenaarsleerling Greintje, tegen wie hij beide vaak scheldt.

Gargamel woont in een bouwvallig kasteel en lijkt een arm leven te leiden. Zo draagt hij bijvoorbeeld een versleten zwarte pij. Zijn tanden zijn stuk en hij heeft op zijn voeten allerlei eeltpitten zitten. Hij heeft ook geen werk en lijkt in de vijftig jaar oud. Meestal brengt hij de dag door met tovertrucs maken om de Smurfen te pakken, het uitschelden van zijn kat Azraël, en de Smurfen te vangen.

Gelukkig voor de Smurfen is Gargamel ook heel dom, dat hij er nooit eentje had kunnen vernietigen. Hij haat vrijwel iedereen, maar de Smurfen het meest. Hij heeft een eindeloze bibliotheek met oude toverboeken, waar vaak stof opzit. Meestal horen we Gargamel dan als hij verslagen is roepen: "Ooooooh, ik haat Smurfen! Ik haat ze!". De tovenaar is (bijna) altijd chacherijnig.

Bron: SmurfWiki 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.